Vera Smeets

VISIE EN AANPAK

Als advocaat en mediator in het personen- en familierecht bied ik begeleiding op maat. Daarbij vind ik het belangrijk dat de communicatie tussen de ex-partners mogelijk blijft of weer mogelijk wordt en dat alle betrokkenen waaronder ook de kinderen na de scheiding met een goed gevoel verder kunnen. Om dat mogelijk te maken zoek ik naar het probleem achter het conflict en help ik de cliënt(en) waar nodig om overzicht te houden in hun scheiding en alles wat daarbij komt kijken.

Ik vind het belangrijk om een reëel beeld te geven van de mogelijkheden en om binnen die bandbreedte met elkaar te zoeken naar een regeling waarbij de belangen van alle betrokkenen zijn gediend. Dit is niet altijd mogelijk. Soms zijn de emoties te hevig of liggen de belangen te ver uit elkaar. Als een regeling in overleg niet mogelijk blijkt, sta ik een cliënt met deskundigheid en overtuiging bij in een procedure.

In 2005 ben ik afgestudeerd in het bedrijfsrecht aan de Universiteit van Leiden, waarbij ik mij richtte op het transportrecht. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik advocaat wilde worden. Tijdens mijn studie werd de keuze voor de advocatuur bevestigd. Na mijn afstuderen ben ik gestart als advocaat. Het persoonlijke aspect van het beroep vond ik al vrij snel in het personen- en familierecht. In de loop der jaren heb ik mij in dat rechtsgebied gespecialiseerd en werk daarbinnen ook als scheidingsmediator en overlegscheidingsadvocaat.

Door mijn jarenlange ervaring met complexe echtscheidingen waarbij ondernemers zijn betrokken, weet ik om te gaan met vraagstukken in dergelijke scheidingen zoals bedrijfswaarderingen, het opstellen van alimentatieberekeningen van de ondernemer of het beoordelen ervan. Mede hierdoor beschik ik over een netwerk met deskundigen die indien nodig kunnen worden geraadpleegd of als adviseur bij de zaak kunnen worden betrokken.

VERA IN #S

#toegankelijk #realistisch #nauwkeurig #muzikaal #creatief #sportief #moeder

LIDMAATSCHAPPEN

Vanaf 2010 ben ik lid van de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Verder ben ik aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland en ben ik sinds 2014 als overlegscheidingsadvocaat lid van de Vereniging van Collaborative Professionals.

#RECHT SMEETS B.V.

Ik verricht mijn werkzaamheden als advocaat door tussenkomst van de zelfstandige praktijkvennootschap #RECHT Smeets B.V. Voor de duidelijkheid: #RECHT Smeets B.V. maakt onderdeel uit van een samenwerking en maakt om die reden ook gebruik van de handelsnamen ‘#RECHT advocaten’ en ‘#RECHT’. Onder deze handelsnamen wordt binnen die samenwerking ook door de andere zelfstandige advocaten(kantoren) gecommuniceerd. Alle onder deze handelsnamen werkende advocaten(kantoren) voeren alle volledig zelfstandig hun advocatenpraktijk, al dan niet door tussenkomst van een praktijkvennootschap. Uw opdracht verstrekt u echter alleen aan #RECHT Smeets B.V. en dus niet (ook) aan een van de andere bij de samenwerking aangesloten zelfstandige advocaten(kantoren).

PUBLICATIES

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie