Berry van Lammeren

VISIE EN AANPAK

Een goede advocaat is in mijn ogen meer dan een professioneel juridisch adviseur. Een goede advocaat is vooral ook betrokken bij zijn relaties en spreekt hun taal. Daar zit wat mij betreft de toegevoegde waarde. Die toegevoegde waarde bied ik door voor de persoonlijke benadering te kiezen, de mouwen op te stropen en nergens te goed voor te zijn. Ik ben een veelzijdige betrokken juridische dienstverlener, casual waar mogelijk en zonder onnodig jargon. Wat telt, is de inhoud. Creatief, toegankelijk, betrouwbaar en helder, zijn mijn persoonlijke kenmerken. Ondernemers weten mij niet alleen te vinden voor juridische vragen, maar ook om te brainstormen en ideeën uit te wisselen.

De belangrijkste kenmerken van mijn aanpak zijn:

#PERSOONLIJK: het is en blijft mensenwerk. Ik houd het daarom graag persoonlijk. Uw onderneming is toch een weerspiegeling van uzelf? Door u te leren kennen, kan ik uw onderneming beter ondersteunen.

#TOON: waarom zou je moeilijk doen, als je ook duidelijke taal kunt spreken? Een geschil kent altijd twee verhalen. Door begrip te tonen voor de situatie van de ander creëer je ruimte voor duurzame oplossingen.

#UITVOERING: het juridisch juiste antwoord is vaak eenvoudig te geven, maar een ondernemer heeft meer aan een oplossing die ook recht doet aan het commerciële perspectief. Het moet immers wel werken in de praktijk, binnen die onderneming.

#HUMOR: hoe serieus een probleem ook is, relativeringsvermogen schept ruimte.

ACHTERGROND

De keuze voor het recht maakte ik tijdens mijn studie Management, Economie & Recht. Daar ontdekte ik dat het ‘vinden’ van recht mij veel voldoening geeft. Na deze studie ben ik dan ook rechten gaan studeren. Vanaf 2003 ben ik werkzaam als advocaat. Eerst in Rotterdam daarna in Alphen aan den Rijn, maar altijd voor ondernemers.

RECHTSGEBIEDEN

Ik ben vooral actief in de volgende rechtsgebieden:

  1. data privacyrecht (CIPP/E, CIPM en CDPO)
  2. contractenrecht
  3. vennootschapsrecht (Grotius Vennootschaps- en Ondernemingsrecht)

Daarnaast adviseer ik ondernemers op het gebied van het ondernemingsrecht en het huurrecht.

LIDMAATSCHAPPEN

Ik ben lid van de Vereniging Privacy Recht (VPR), de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en de Vereniging voor Biometrie & Identiteit (VVBI).

#RECHT VAN LAMMEREN BV

Ik verricht mijn werkzaamheden als advocaat door tussenkomst van de zelfstandige praktijkvennootschap #RECHT Van Lammeren BV. Voor de duidelijkheid: #RECHT van Lammeren BV maakt onderdeel uit van een samenwerking en maakt om die reden ook gebruik van de handelsnamen ‘#RECHT advocaten’ en ‘#RECHT’. Onder deze handelsnamen wordt binnen die samenwerking ook door de andere zelfstandige advocaten(kantoren) binnen de samenwerking gecommuniceerd. Uw opdracht aan mij verstrekt u echter aan #RECHT Van Lammeren BV en dus niet aan een van de andere bij de samenwerking aangesloten zelfstandige advocaten(kantoren).

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie