UPDATE PETRA

29 februari 2024:

Petra telt af naar het laatste ziekenhuisbezoek. Nog ‘maar’ zes ritjes naar het LUMC voor de boeg. Dan heeft Petra 30 behandelingen gehad. Het waren pittige weken, ook door een griepvirusje, maar nu is het eigenlijk toch wel heel stabiel. Fysiek doorstaat ze de behandelingen redelijk goed. Mentaal gaat het ook weer beter dan anderhalve week geleden. Toen had ze het even zwaar, maar dat kan goed gekomen zijn door een aanpassing in haar medicatie. Dat lijkt nu gelukkig weer meer onder controle.

Tellen jullie mee af?

12 januari 2024:

Petra start over twee weken met de behandeling. Na de eerste behandelperiode van drie maanden zal worden bekeken hoe effectief de behandeling is geweest.

28 december 2023

Petra heeft de uitslag van de resultaten van de kweek en de operatie gekregen. Op basis van de scans kon de arts aangeven dat bij de operatie 95% van de tumor is verwijderd. Dit is een mooi resultaat. Mede bereikt doordat Petra tijdens de (gedeeltelijk wakkere) operatie zo goed haar best heeft gedaan met de testen.

Petra krijgt nu een vervolgbehandeling. Dat zal een combinatie zijn van chemotherapie en bestraling. Het doel van de behandeling is om de resterende tumorcellen “in bedwang te houden”. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe effectief dat zal zijn. Het moment waarop de behandeling start is nog niet bekend.

Petra heeft kerst thuis met haar familie gevierd. Thuis zijn is fijn maar vraagt ook veel energie van Petra door de vele prikkels die er daar zijn. Haar herstel zet zich rustig voort.

Petra blijft strijdvaardig. Er komt een spannende en door de behandelingen intensieve tijd aan. Maar Petra gaat 2024 in met opgeheven hoofd in en is dankbaar voor alles wat nog wel kan.

21 december 2023

Op 5 december deelden wij op verzoek van Petra het voor ons nog steeds onwerkelijke bericht dat Petra een agressieve kwaadaardige hersentumor blijkt te hebben. Een boze droom waar Petra en haar familie maar niet uit wakker kunnen worden. Dat betekent niet dat Petra bij de pakken is gaan neerzitten. Ze is heel strijdvaardig.

De steun en het medeleven die Petra en haar familie ontvangen is overweldigend. Het biedt haar en haar familie heel veel steun. Dank daarvoor.

Veel mensen informeren bij ons naar de situatie van Petra. Wij kunnen echter niet iedereen persoonlijk bijpraten. In overleg met Petra en haar familie delen we op deze plek de belangrijkste ontwikkelingen:

De eerste stap in de behandeling was een hersenoperatie. Op 6 december is Petra geopereerd. De arts is tevreden met hoe de operatie is verlopen. Hij heeft het idee dat hij van de tumor heeft kunnen weghalen wat binnen de mogelijkheden lag: 100% van de tumor weghalen is in de hersenen niet mogelijk.

Petra werkt nu in het Alrijne in Leiderdorp aan haar herstel van de operatie. Ze is helder, praat weer gezellig mee, maar is nog snel moe. Veel rust is dan ook het motto. Petra maakt hierin onder begeleiding dagelijks stapjes voorwaarts.

Het is wachten op de resultaten van de kweek. De uitkomsten daarvan bepalen de mogelijkheden ten aanzien van een verder behandelplan. Volgens de laatste berichten van de familie zou de uitslag na de kerstdagen bekend moeten worden.

Fijn om te vermelden is dat Petra voor de kerst naar huis mag.

 

 

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie