Petra Wille

ACHTERGROND

De advocatuur is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Op een fijne manier, want de keuze voor de rechtenstudie maakte ik bewust en weloverwogen. Toch maakte ik na mijn afstuderen aan de Universiteit Leiden (1998) de start van mijn carrière niet in de advocatuur, maar in het bedrijfsleven. Wel direct in het arbeidsrecht, want dat was tijdens mijn studie 'liefde op het eerste gezicht'. Ik houd van de menselijke kant van het arbeidsrecht. Waar mensen samenwerken, werkt het soms gewoon niet. Ik vind het leuk om, met oog voor de menselijke verhoudingen, na te denken over antwoorden en oplossingen waarmee de belangen van mijn cliënten het beste gediend zijn.   

LOOPBAAN

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een verzekeraar. Daarna ben ik terecht gekomen bij een internationale multinational en vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt bij een Haagse uitgeverij van juridische vakliteratuur. In 2009 heb ik de overstap naar de advocatuur gemaakt: eerst als paralegal en in 2011 ben ik als advocaat beëdigd. Na bijna 11 jaar bij een middelgroot advocatenkantoor in Alphen aan den Rijn te hebben gewerkt, heb ik per 1 juli 2020 de sprong naar #RECHT en daarmee naar het zelfstandig ondernemerschap gemaakt. Ik houd mij dus al bijna 25 jaar bezig met alle facetten van het arbeidsrecht. In mijn rol als advocaat heb ik in de afgelopen jaren vele cliënten mogen bijstaan, zowel werkgevers en ondernemers in verschillende bedrijfstakken en branches als werknemers (en bestuurders) in vele beroepen en bedrijven.

VISIE EN AANPAK

Als advocaat probeer ik altijd dichtbij mijn cliënten te staan, persoonlijk en toegankelijk te zijn en samen te zoeken naar de beste oplossing tegen acceptabele kosten. Ik word blij van het bereiken van praktische en minnelijke oplossingen, maar ook – als de zaak erom vraagt – van het schrijven van een scherpe brief, stevige processtukken en van het dragen van mijn toga in de rechtbank. Ik streef altijd naar snelheid en begrijpelijkheid in heldere taal.

SPECIALISATIEOPLEIDINGEN

Ik rondde in 2018 de specialisatieopleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit af. In datzelfde jaar behaalde ik ook de CIPP/E certificering van de IAPP (International Association of Privacy Professionals). Naast de gebruikelijke vraagstukken en kwesties in mijn praktijk, heb ik een speciale belangstelling voor privacykwesties binnen arbeidsrelaties.

LIDMAATSCHAPPEN

Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA).

PETRA IN #S

#toegankelijk #opdeinhoud #vlottepen #liefdevoortaal #creatief #bevlogen #reizen #moedervandrie #heerlijk(t)huis #langsdevoetballijn

#RECHT WILLE BV

Ik verricht mijn werkzaamheden als advocaat door tussenkomst van de zelfstandige praktijkvennootschap #RECHT Wille BV. Voor de duidelijkheid: #RECHT Wille BV maakt onderdeel uit van een samenwerking en maakt om die reden ook gebruik van de handelsnamen ‘#RECHT advocaten’ en ‘#RECHT’. Onder deze handelsnamen wordt binnen die samenwerking ook door de andere zelfstandige advocaten(kantoren) binnen de samenwerking gecommuniceerd. Uw opdracht verstrekt u echter alleen aan #RECHT Wille BV en dus niet aan een van de andere bij de samenwerking aangesloten zelfstandige advocaten(kantoren).

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie